fbpx

KENNISBANK

Wat is een doelgroep en waarom is het belangrijk?

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

 

Als het gaat om het adverteren van jouw bedrijf, moet je weten wie jouw “doelgroep” is en hoe je ze kunt bereiken. Hoewel het belangrijk is om zoveel mogelijk mensen te bereiken, en het vaak lijkt alsof de focus alleen op bepaalde segmenten van de bevolking beperkt is, moet je ‘direct’ zijn. Het rechtstreeks bereiken van diegenen die geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst, zal uiteindelijk meer geld in je zakken stoppen. Voordat je beslist wat jouw boodschap is en hoe je deze wilt overbrengen, moet je daarom jouw doelgroep begrijpen.

Doelgroep

Een doelgroep is de demografische groep van mensen die waarschijnlijk het meest geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst. Als je een loodgietersbedrijf heeft, is jouw doelgroep eigenaren van onroerend goed, zowel commercieel als residentieel. Als je een speelgoedwinkel bezit, is jouw doelgroep ouders, grootouders en iedereen met kinderen in hun leven.

Andere voorbeelden van doelgroepen zijn alleenstaande mannen van in de twintig, werkende moeders, gepensioneerde senioren en hondenbezitters. In sommige gevallen wordt de doelgroep zeer smal gericht. Als het product bijvoorbeeld een prijzig Italiaans herenpak is dat geschikt is voor opkomende Wall Streeters, dan is het marktpubliek alleenstaande mannen van in de twintig die in New York City wonen en meer dan $ 200.000 per jaar verdienen.

Waarom het uitmaakt

Om mensen in te kopen in een product of dienst, moeten ze zich verhouden tot de toon en inhoud van de boodschap. Door met iemand een akkoord te slaan, ontstaat er een persoonlijke band en wordt er vertrouwen opgebouwd.

Laten we zeggen dat het doel is om een ​​product te verkopen aan werkende moeders. De advertentiemethoden kunnen gebruikmaken van digitale en sociale mediaplatforms en kunnen een energieke en empathische toon hebben. Een betere benadering om gepensioneerde senioren te bereiken, is een marketingcampagne met gedrukte advertenties in kranten en tijdschriften die een subtielere en meer ontspannen toon hebben.

Jouw doelgroep vinden

De beste manier hiervoor is door na te denken over de specifieke behoeften die jouw product of dienst vervult. Als je bedrijf websites ontwerpt, ga je je richten op het verkopen van die websites aan bedrijfseigenaren, niet aan gepensioneerden. Als jouw product zeer algemeen van aard is, is minder marktonderzoek nodig omdat de meeste mensen dit gebruiken.

Als het publiek echter specifieker is, is het belangrijk om gegevens over jouw klanten te verzamelen, zodat je je kunt concentreren. Een manier om gegevens te verzamelen, is door een speciale prijs of couponcode aan te bieden aan degenen die jouw website (of bedrijfslocatie) bezoeken als ze een enquête invullen die de informatie bevat die je nodig hebt. Wij kunnen je ook helpen dit soort onderzoek uit te voeren.

Lees ook

Waarom is het weten van Customer lifetime value zo belangrijk?

Vorige Swot Analyse
Volgende Wat is een SMMA of SMMB?
Inhoudsopgave

Hallo daar,

Meer dan +242 bedrijven kregen een voorstel van ons in maart, 2020

Concurrentieanalyse

advertenties, webverkeer,  zoekwoorden ect.

Uniek Groeiplan

A/B testen, campaign structuur

Wat Wij Aanrekenen

Onze prijzen zijn in verhouden met jouw winsten