fbpx

KENNISBANK

Search-engine Advertising (SEA)

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Wat is SEA?

Search-engine advertising (SEA) is een tak van online marketing waarbij gebruik wordt gemaakt van de online zoekmachines zoals die van Google en Bing. SEA is een efficiënte manier om meer klanten, leads en naamsbekendheid te verkrijgen.

SEA is vaak een groot deel van een marketing of branding strategie. Een van de belangrijkste doelstellingen met SEA is het verhogen van het aantal bezoekers aan jouw website. Doordat jouw advertentie hoog in de Google zoekresultaten word geplaatst zullen mensen hier sneller op klikken en krijg je meer bezoekers op jouw website of landingspagina.

Google advertenties

Google is de meest gebruikte en meest bekende zoekmachine. Deze biedt een breed scala aan advertentiemogelijkheden op het gebiedt van SEA. In dit model bieden verschillende adverteerders op een keyword waarop zij hoog willen ranken in Google. Hierbij bieden ze een bepaald bedrag per klik of per aantal weergaven van de advertentie. Dit wordt ook wel pay per click (PPC) of cost per click (CPC) marketing genoemd. 

We kennen de volgende vormen van Google advertenties.

  • Text Ads: Hierbij kiest een adverteerder een zoekwoord waarop hij wil dat zijn advertenties gezien worden. Vervolgens wordt binnen Google AdWords een campagne gemaakt met daarin advertentiegroepen gericht op het specifieke zoekwoord. Zodra een Google gebruiker dit zoekwoord intypt, zal boven aan de zoekresultaten de advertentie verschijnen.
  • Product listing advertenties: Deze advertenties bieden de mogelijkheid om producten direct aan te bieden in de zoekmachine.
  • Display ads: Dit zijn advertenties in de vorm van afbeeldingen of tekst die worden geplaatst op platformen die deel uitmaken van het Google adverteer netwerk.
  • Video ads: Via Google AdWords kunnen adverteerders ook adverteren op het video platform YouTube.
  • Gmail ads: Ook advertenties plaatsen op de webmail bladzijde van Gmail accounts valt onder de mogelijkheden.

Google is dan wel het meest bekende platform voor SEA, maar is niet het enige. Ook Bing/Yahoo, Amazon en Yandex bieden SEA aan. 

Vorige PPC – Pay per click
Inhoudsopgave

Hallo daar,

Meer dan +242 bedrijven kregen een voorstel van ons in maart, 2020

Concurrentieanalyse

advertenties, webverkeer,  zoekwoorden ect.

Uniek Groeiplan

A/B testen, campaign structuur

Wat Wij Aanrekenen

Onze prijzen zijn in verhouden met jouw winsten