fbpx

KENNISBANK

PPC – Pay per click

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Wat is PPC?

PPC staat voor pay per click, een marketing model waarbij adverteerders betalen voor elke keer dat er iemand op hun advertenties klikt. Dit is een veel gebruikte manier om bijv. bezoekers naar jouw website te krijgen in plaats van SEO. Maar ook word dit veel gebruikt door webwinkels. We kennen ze allemaal wel als we iets zoeken om te kopen op Google verschijnen eigenlijk altijd wel enkele producten boven aan de zoek pagina. Dit worden ook wel shopping advertenties genoemd.

SEA (search engine advertsing) is een van de populairste vormen van pay per click. Hierbij bieden verschillende adverteerders voor plaatsingen van hun advertenties in zoekmachines zoals Google. Zo kunnen ze websites en producten boven aan in de zoekmachines krijgen.

Hoe ziet een pay per click advertentie uit?

Voorbeeld: Als we bijvoorbeeld zouden bieden op het keyword “Wasmachine”, is de kans groot dat onze advertentie bovenaan in de Google zoekresultaten komt.

Wat is pay per click (PPC) en waarvoor word het gebruikt.

Elke keer dat er op onze advertentie word geklikt en er een bezoeker naar onze website word gestuurd moeten wij de zoekmachine een klein bedrag betalen. Wanneer dit op een succesvolle manier gedaan word zijn de kosten voor het verkrijgen van de bezoeker lager dan de CPC (Cost per click). Stel dat wij 2 euro per klikt betalen en deze bezoeker doet vervolgens een aankoop op onze website van 50 euro betekend dit dat wij winst maken en dus een positieve ROI (return of investment).

Er komt veel kijken bij het maken van winstgevende PPC-campagnes zoals: Keyword onderzoek, advertentie tekst, plaatsing, landingspaginas ect.

Vorige Media Buying (media aankopen)
Volgende Search-engine Advertising (SEA)
Inhoudsopgave

Hallo daar,

Meer dan +242 bedrijven kregen een voorstel van ons in maart, 2020

Concurrentieanalyse

advertenties, webverkeer,  zoekwoorden ect.

Uniek Groeiplan

A/B testen, campaign structuur

Wat Wij Aanrekenen

Onze prijzen zijn in verhouden met jouw winsten