fbpx

KENNISBANK

Google Shopping Ads & Product listing ads

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Google shopping ads & Productlisting ads

Product listing Ads, ook wel Google shopping Ads genoemd, zijn online advertenties waarbij bedrijven betalen op basis van cost per click (CPC). Stel dat je voor jouw webwinkel deze Google shopping advertenties gaat inzetten betaal je alleen als bezoekers op jouw advertentie klikken. Op deze manier betaal je dus alleen voor de kliks van mensen die daadwerkelijk interesse hebben in het product dat jij te bieden hebt en betaal je dus niet voor de keren dat mensen de advertentie alleen zien en er niet op klikken. 

Google AdWords account

AdWords is het meest gebruikte platform waarbij je jouw producten via shopping Ads kan aanbieden. Om advertenties te kunnen plaatsen zul je eerst een account op Google AdWords moeten maken. Dit is gratis. Je gaat pas betalen op het moment dat je advertenties geplaatst zijn en mensen hierop gaan klikken. De advertenties worden binnen de zoekmachine aan de zijkant of bovenkant van de organische resultaten getoond. 

Hieronder een voorbeeld:

Stel dat iemand in Google op zoek gaat naar een nieuwe wasmachine. En de adverteerder heeft zijn campagne binnen Google zo ingesteld dat zijn focus ligt op dit zoekwoord. Dan worden zijn advertenties geplaatst aan de zijkant van de organische resultaten van de zoekopdracht.

 

google-shopping-ads

 

Hoe zien product listing advertenties er uit?

Op de foto bij het voorbeeld hierboven, zie je hoe Google shopping Ads eruit kunnen zien. De advertenties bestaan bijna altijd uit:

  • Een afbeelding van het product
  • De prijs van het product
  • De website waar het product te koop is
  • Een korte beschrijving en/of naam van het product

Even opletten bij het advertentie beheer van Google: binnen AdWords is er een speciale sectie voor Google Shopping waarin je jouw product Listings kunt beheren en aanmaken. 

Wat is het verschil met normale Google advertenties?

De normale Google advertenties kunnen door iedereen gebruikt worden bijv. voor het promoten van een lokaal bedrijf of een blog artikel. Product listing advertenties (Google shopping Ads) worden alleen gebruikt door bedrijven die online producten aanbieden.

Vorige CPC – Cost Per Click
Volgende Media Buying (media aankopen)
Inhoudsopgave

Hallo daar,

Meer dan +242 bedrijven kregen een voorstel van ons in maart, 2020

Concurrentieanalyse

advertenties, webverkeer,  zoekwoorden ect.

Uniek Groeiplan

A/B testen, campaign structuur

Wat Wij Aanrekenen

Onze prijzen zijn in verhouden met jouw winsten