fbpx

KENNISBANK

Click Trough Rate (CTR)

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

 

Wat is eigenlijk een Click Trough Rate? Aan de ene kant is het een simpele vraag, maar aan de andere kant is het een statistiek die wordt gebruikt en misbruikt door veel verschillende kanalen en op veel verschillende manieren.

Laten we om te beginnen een eenvoudige definitie gebruiken.

Wat is een Click Trough Rate (CTR)?

Bij online adverteren is de klikfrequentie (CTR) het percentage personen dat een webpagina bekijkt en op een specifieke advertentie klikt die op de pagina wordt weergegeven. De klikfrequentie meet hoe succesvol een advertentie is geweest in het trekken van de interesse van gebruikers. Hoe hoger de klikfrequentie, hoe succesvoller de advertentie is geweest om interesse te wekken. Een hoge klikfrequentie kan een website-eigenaar helpen de site te ondersteunen door middel van advertentiedollars.

Omdat internetgebruikers in de loop van de tijd ongevoelig zijn geworden voor advertenties op webpagina’s, kan een typische klikfrequentie slechts ongeveer twee gebruikers per 1000 weergaven (of vertoningen) of 0,2% zijn.

Wat zegt de Click Trough Rate?

Een klikfrequentie kan digitale marketeers helpen de effectiviteit van verschillende online marketingcampagnes te meten. Het kan worden gebruikt met verschillende media, zoals display-advertenties, e-mailadvertenties en betaald adverteren zoals Google & social media adverteren.

Het kan ook worden gebruikt om de effectiviteit te meten van reclameteksten, titels en beschrijvingen waaruit de metadata van online inhoud bestaan. Aangezien de meeste websites zijn gebouwd om gebruikers te dwingen actie te ondernemen, kunnen klikfrequenties digitale marketeers helpen te leren wat wel en niet werkt.

Een dergelijke monitoring geeft adverteerders geen inzicht in de bedoeling en redenering van een persoon die op een online advertentie of stuk inhoud heeft geklikt, maar blijft vanwege het gemak een standaard.

Waarom is de Click Trough Rate van belang?

Afgezien van specifieke redenen om te zorgen voor klikfrequentie op platforms zoals Google Ads of Facebook Ads, is de klikfrequentie een microconversie en een indicator dat je bericht 1) waarde en 2) relevantie heeft.

Veel van het internet is gebouwd op een economie van klikken en is gebaseerd op een economie van aandacht. Het is echt om welke reden dan ook online aandacht te krijgen (en het wordt met de tijd steeds moeilijker), dus alleen al het feit dat iemand doorklikt op jouw advertentie of uw e-mail is een indicator van interesse, en daarom is het een metriek die je kunt meten en verbeteren met optimalisatie.

Daarnaast is de klikfrequentie een statistiek die specifiek wordt gebruikt door bepaalde advertentieplatforms om de kwaliteit van jouw advertentie te bepalen.

Bovendien is de klikfrequentie om vele redenen een belangrijke maatstaf voor SEO. Ten eerste is het waarschijnlijk een rankingfactor (daarover later meer). Ten tweede, het belangrijkste van SEO is niet hoe hoog je scoort, maar hoeveel relevant verkeer je daadwerkelijk naar jouw website brengt. Click through rate is letterlijk de maatstaf die dat definieert.

Ten slotte kan de klikfrequentie worden gebruikt als microconversie bij conversie-optimalisatie. Hoewel we je aanraden altijd te optimaliseren voor de macro-conversie, kunnen microconversies je een rijker en completer beeld geven van de veranderingen in het gebruikersgedrag die je met jouw tests creëert.

Het verschil tussen Click Trough Rate en conversie optimalisatie

Een hoge klikfrequentie betekent dat veel gebruikers op een advertentie klikken, maar het informeert de gebruiker niet over het aantal verkopen dat de advertentie uiteindelijk genereert. Om deze reden kan het conversiepercentage – het percentage doorkliks dat tot daadwerkelijke verkopen leidt – een nuttiger meetwaarde zijn voor het succes van een advertentiecampagne.

Vorige B2B en B2C Marketing
Volgende Customer Lifetime Value
Inhoudsopgave

Hallo daar,

Meer dan +242 bedrijven kregen een voorstel van ons in maart, 2020

Concurrentieanalyse

advertenties, webverkeer,  zoekwoorden ect.

Uniek Groeiplan

A/B testen, campaign structuur

Wat Wij Aanrekenen

Onze prijzen zijn in verhouden met jouw winsten