CTA – Call to action
Bij Klanten boost besteden we veel tijd aan het werken met call to actions (CTA). Bij elke marketing Campagne die wij uitvoeren komt dit weer terug. En daar is een goede reden voor. Deze zorgen er namelijk voor dat mensen de acties uitvoeren op de website die jij wilt.
Om het meeste uit CTA’s te halen, moet je beginnen met te begrijpen wat ze zijn en wat hun doel is. Hieronder wil ik je de belangrijkste functies van een CTA en mogelijke plaatsingen op het internet laten zien.
Maar voordat we daar aan beginnen…
Wat is een call to action?
Een call to action is een veelgebruikte term binnen de marketing wereld en meschien dat je er dan ook vast wel eens van gehoord hebt. In wezen worden CTA’s overal op het internet gebruikt om bezoekers van webpagina’s bepaalde acties uit te laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld zijn op een bepaalde knop drukken, een aankoop doen of het achter laten van informatie om op deze manier leads te verzamelen.
Hieronder enkele
zaken om aan te denken bij het schrijven van jouw CTA.
- Gebruik geen saaie call to action-knoppen. Kies een duidelijke taal die aangeeft wat jij wilt dat jouw bezoeker doet.
- Beperk het aantal CTA’s per pagina. Gebruikers raken in de war als ze veel keuzes krijgen aangeboden.
- Gebruik zinnen en tekst die mensen tot actie aanzetten.
- Voeg relevante microcopy toe, zoals last minute instructies. Welke zorgen kan iemand hebben, terwijl zijn muis over de call-to-action knop zweeft?
- Experimenteer met de plaatsing van jouw call-to-action. Test de rechter- en linkerkant en ook boven en onder de vouw van jouw pagina.
Een goed voorbeeld van een CTA zie je op het moment dat je helemaal naar beneden van deze webpagina scrolt. Hier zie je een stuk met de tekst “krijg een gratis voorstel”. Onze website is er op ingericht om ondernemers een gratis voorstel aan te bieden in ruil voor hun gegevens. Dit wordt ook wel lead generatie genoemd.